Go to Top

Caravana RECICLETA Pop-up și Kaufland România aduc vara și reciclarea în cartier!

Caravana RECICLETA Pop-up și Kaufland România aduc vara și reciclarea în cartier!

București, 11 iunie 2019. Vara vine cu voie bună, un oraș mai curat și reciclare distractivă pentru bucureștenii din sectorul 2! RECICLETA se mută în cartier și surprinde locuitorii la „Caravana RECICLETA Pop-up” – un concept menit să readucă comunitatea în fața blocului pentru a se bucura împreună de zilele calde de vară. Din 11 iunie, Caravana RECICLETA Pop-up, realizată cu sprijinul Kaufland România se va afla în cateva locuri reprezentative ale sectorului și propune bucureștenilor un spațiu cu jocuri distractive, quizz-uri cu premii speciale și reciclare creativă.

Locuitorii sectorului 2 pot afla de la echipa RECICLETA despre importanța reducerii consumului în exces și a risipei, a reutilizării și a colectării separate a deșeurilor în vederea revalorificării acestora prin reciclare, cu scopul final de reducere a impactului pe care îl avem cu toții asupra mediului înconjurător. Biletul de intrare la jocurile distractive cu premii reprezintă cel puțin 3 materiale reciclabile (hârtie, carton, PET sau doze de aluminiu) pe care participanții trebuie să le aducă la cortul RECICLETA Pop-up.

În 2018, în programul RECICLETA, inițiat de asociația ViitorPlus, peste 46.000 de locatari din 600 de scări de bloc din sectorul 2 din București au strâns peste 65.000 kilograme de hârtie pentru reciclare. Cu ajutorul Kaufland România, capacitatea de colectare a programului s-a dublat în anul 2018, prin includerea a 300 de noi scări de bloc și achiziționarea a două noi cargo-triciclete asiatate electric pentru colectare materiale reciclabile.

CARAVANA RECICLETA Pop-up” va urma următorul traseu în perioada iunie 2019:

  • 11-13 iunie – Aleea Lungulețu, nr. 5
  • 22-23 iunie – Parcul Circului, lângă Centrul Comunitar Lacul Tei
  • 29-30 iunie – Magazinul Kaufland Barbu Văcărescu

Pentru detalii, vă rugăm să vizitați pagina de Facebook https://www.facebook.com/recicleta.vp/ sau www.recicleta.ro.

Despre ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă: ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 13 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: RECICLETA, Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr – amenajarea eco-turistică, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: “Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”. Pentru mai multe informații, vizitați pagina: www.viitorplus.ro.

Despre Kaufland: Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1250 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei și sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pentru mai multe informații vizitați www.kaufland.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *