Go to Top

Despre program

RECICLETA este o întreprindere socială și oferă servicii de colectare hârtie, carton, PET și doze de aluminiu pentru reciclare. Programul  a fost creat în 2009 de către ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, care promovează atât grija pentru natură, cât și echitatea socială. De aceea, transportul deșeurilor se face fără emisii poluante, cu cargo-triciclete, oferind astfel locuri de muncă stabile si legale.

Colectăm cantități mici de deșeuri (minim 25 kg, maxim 150 kg) de la firme și scări de bloc din zonele de nord, centru și de est ale Bucureștiului (vezi harta). Serviciul a fost special creat pentru transportul de cantități mici, o alternativă pentru depozitele specializate în colectare care pot ridica doar cantități mari de reciclabile.

Din 2009, am colectat pentru reciclare peste 691.000 kilograme de materiale reciclabile (în special hârtie și carton).

RECICLETA este un proiect recunoscut la nivel european – în 2013 am câștigat marele premiu, la secțiunea de mediu, în cadrul Social Innovation Tournament organizat de European Investment Bank Intitute. În plan național, am inspirat activitatea de reciclare a hârtiei dezvoltată de Primăria Alba-Iulia, aceasta adoptând transportul cu cargo-triciclete. Premii și recunoaștere RECICLETA.

Află mai multe detalii despre RECICLETA: