Go to Top

ŞCOLI

Programul și concursul de colectare a materialelor reciclabile prin programul RECICLETA

RECICLEAZĂ CU VOIE BUNĂ, SĂPTĂMÂNĂ DE SĂPTĂMÂNĂ!”

de la 20 de unități de învățământ din sectorul 2

RECICLETA_Liceul_Nikola_Tesla

RECICLETA
Liceul Nikola Tesla

In primăvara acestui an, am lansat invitația către toate școlile generale și liceele din Sectorul 2, pentru a intra în noul program de educație de mediu și colectare separată a materialelor reciclabile RECICLETA pentru unitățile de învățământ: „RECICLEAZĂ CU VOIE BUNĂ, SĂPTĂMÂNÂ DE SĂPTĂMÂNÂ!”. Primele 10 licee și 10 școli generale care au răspuns pozitiv invitației noastre prin semnare unui acord de parteneriat, vor beneficia în acest an de înscrierea în programul RECICLETA.

RECICLETA, programul de transport materiale reciclabile colectate separat, se extinde astfel în 20 de licee și școli generale din sectorul 2 al capitalei. Copiii se alătură inițiativei în care sunt deja incluse 600 de scări de bloc din sectorul 2 și 200 companii din centrul Bucureștiului, ajungând să deservească peste 70.000 de beneficiari. Programul RECICLETA, care a împlinit în acest an 10 ani de activitate, este o inițiativă ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, susținută de Kaufland România.

RECICLETA_cutii_colectare_separata_scoli

RECICLETA – Cutii pentru colectare separată în şcoli

În unitățile școlare se vor monta recipiente de colectare separată a materialelor reciclabile – hârtiei, cartonului, dozelor de plastic și aluminiu. Materialele vor fi preluate și transportate periodic, către punctele de colectare intermediară RECICLETA, cu ajutorul cargo-tricicletelor asistate electric și a unui autoturism utilitar electric, de unde partenerul în reciclare va veni sa le preia pentru a le introduce pe fluxul de valorificare. Întregul program asigură 6 locuri de muncă verzi, cu norma întreagă și pe termen lung.

 

 

Pentru a motiva elevii să recicleze, RECICLETA și Kaufland România au lansat un concurs cu premii totale în valoare 20.000 lei, premii care vor merge către instituțiile de învățământ care colectează cele mai mari cantități, în primele 3 luni de la intrarea în proiect. Premiile sunt destinate reparării sau reamenajării a 6 unități școlare câștigătoare.

Detalii despre regulament concurs: REGULAMENT CONCURS RECICLETA 2019-2020 SCOLI.

De asemenea, susținerea Kaufland România acoperă și o importantă componentă educațională pentru protecția mediului, prin desfășurarea sesiunilor educaționale “REDUCERE – REUTILIZARE – RECICLARE”, în special pentru beneficiarii noi – aproximativ 20.000 de elevi, profesori si personal auxiliar.

Mai multe despre RECICLETA și parteneriatul cu Kaufland România:

https://www.recicleta.ro/bucurestenii-din-sectorul-2-recicleaza-acasa-la-scoala-si-la-birou/